Onlinekurs Stark och Sund med Hund - Ett aktivare hundliv

Välkomna till en onlinekurs som riktar sig till att både du och din hund får vara aktiva, röra på er mer, bli fysiskt starkare och mycket mycket mer. Stark och Sund med hund - Ett aktivare hundliv riktar sig till alla som vill bli mer aktiva i sin vardag tillsammans med sin hund oavsett vad du har för mål i din träning och anpassas utefter din förmåga som förare. Vi tror på dels genom egna resor samt vad forskning visar på, att rörelse ökar välmående och välbefinnande hos både dig som förare och din hund.

Om Oss och varför Stark och Sund med Hund?

Amanda Sjöland/Hundhörnan Skåne
Hundmassör, hundinstruktör, balansbollsinstruktör, HLR instruktör människa och hund.
Ägare till en Welsh springer spaniel hane 2,5 år och en amstaff/bc tik 3,5 år.
Bosatt i Skåne med verksamhet i Lomma. Kurser, föreläsningar, friskvård och rehab

Min lille welshgrabb Zickan har en lång rygg och korta ben. Detta har gett lite problematik i den omusklade unghundskroppen. Detta ledde till att jag behövde fördjupa mig mer inom muskelträning, finna behandlingar att komplettera med min massage och lägga allt annat åt sidan och fokusera på att träna muskelbyggande träning för zickan.
Det var inte bara vår övriga träning så som rallylydnad som bromsades utan även min egen yoga och träning.

Det blev känsligt laddad eftersom träningens mål var att zickan inte skulle ha ont.
Därför blev jag så glad och taggad när Helen fråga mig om jag ville vara med och bygga denna kursen!
Jag tackade givetvis ja.
Detta har lett till att jag dels får hjälpa hundar och deras ägare till ett starkt och sunt hundliv - vilket jag älskar! men det har gett tillbaka glädjen i såväl min egen som zickans träning, som jag önskar att alla ska få uppleva.

IMG_4443.JPG

Helen Widfeldt HundUnik/Västra Götaland

Hundmassör, hundinstruktör, Ttouch, fear free och en rad högeskole poäng inom arbetsterapi programmet inom vardagsbalans, aktivitet, meningsfullhet, mindrefullness, anatomi och fysisk aktivitet.

Mitt intresse och resa inom rehab, anatomi samt vardagsbalans ökade då jag själv fick diagnosen utmattningssyndrom och myalgi (kronisk muskelsmärta). Där jag fått utbildning i smärtskola och dess aktiviteter, grön rehab och mycket mer. För mig som person behövde min rehab vara värdefull där jag glömde tid och rum. Den vanliga träningen passade inte mig alls utan min kelpie Asic var det som fick mig att röra på mig, bygga styrka och komma tillbaka till en aktiv vardag. Asic levde själv med smärta och muskelspänningar varpå jag fann Freestyle som sport för att gynna hans fysik och bygga honom starkare och jämnt musklad på ett roligt sätt. Han öppnade även upp ett djupare intresse för just friskvård/massage och rehab inom hund. Varpå mina studier som arbetsterapeut gav mig en djupare förståelse för hur mycket fysisk aktivitet och meningsfull aktivitet betyder för en individs välmående, vilket resulterade i tankarna kring just en kurs där du tränar tillsammans med din bästa vän för att må bättre tillsammans. En träning som genererar i många skratt samtidigt som samarbete, styrka och aktivitet vävs samman.

Att få bygga detta tillsammans med Amanda öppnade upp mer tankar och ideer och är så glad över att göra detta tillsammans med henne.


A9800BE2-443D-4EBD-A1E5-185DDCAAA1E9.jpeg

Kursens Upplägg

Stark och sund med hund - Ett aktivare hundliv har vi valt att dela in i två nivåer om 12 veckor vardera.

Nivå 1 går igenom de grundläggande övningarna, själva skelettet för att kunna jobba er vidare i Nivå 2. I början av varje vecka släpps en eller flera övningar beroende på övningarnas omfattning. Du kommer även få ta del av lättare planeringsmallar för att följa er utveckling och få en mer strukturerad träning. Klassrummet kommer att finnas via en sluten FB- Grupp.

För oss är det viktigt att du som deltagare ska känna att du kan följa med i lättsamhet i träningen utan att det blir någon press då vi riktar in oss till alla hundägare oavsett förutsättningar eller om du har något sjukdomstillstånd och vill se denna kurs som en del av din rehab tillsammans med din hund.

Övergripande bild av kursens innehåll nivå 1

 • Mindefullness och Avslappningsmassage

 • Grund i balansboll och kroppskontroll

 • Naturen som redskap

 • Tricksträning för muskler

 • Lek dig uthållig

 • Lättare fysisk motion

Övergripande bild av kursens innehåll nivå 2

 • Fördjupad mindefullness/avslappningsmassage

 • Muskelstyrka förare och hund

 • Balansboll och kroppskontroll vidareutveckling

 • Tricksa och träna tillsammans med din hund

 • Fysisk motion och uthållighet

 • Träningsupplägg

Kursstart nivå 1: 13/5
Vad behöver du:
En dator, något att filma med och ett facebookkonto
Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen, kursen passar ekipage i alla ålder..
Antal Ekipage: Max 25 stycken
Pris: 1500 kr (boka tidigt 10% rabatt innan 13/4) I klassrummet kommer du kunna lägga upp videos på er träning samt ställa hur många frågor du vill om er träning.
Åhörare:
900 kr (du får tillgång till övningar och material)

Kursstart nivå 2: 2/9
Vad behöver du:
En dator, något att filma med och ett facebookkonto
Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen, kursen passar ekipage i alla ålder..
Antal Ekipage: Max 25 stycken
Pris: 1500 kr (du som gått nivå 1 får 15% rabatt) I klassrummet kommer du kunna lägga upp videos på er träning samt ställa hur många frågor du vill om er träning.
Åhörare:
900 kr (du får tillgång till övningar och material)

Anmälan är bindande, vid anmälan betalar du halva kurssumman.

Name *
Name