Julkalender 2016 - Lucka Tio

Lucka Tio

- Lär hunden att städa, sätta ihop beteenden 

När hunden har förkunskapen av att intressera sig för lådan med huvudet i och plocka upp leksaker är det dags att börja kedja ihop beteenden. Vi kommer alltså lägga på beteende ett - stoppa huvudet i lådan med beteende två plocka upp leksak. Målet är att hunden är skall plocka upp föremålet och lägga det i lådan som ett enda moment, det vill säga en kedja. Detta steget kan du behöva vara kvar på ett tag, du kan även behöva fortsätta ladda upp de två separata beteendena vid sidan av. Tips är att alltid starta upp passen med påminnelse (likt videon) samt att sedan variera att ladda upp separata beteenden emellanåt, för att sedan kolla av att sätta ihop dem igen etc. 

Du behöver: 

  • En låda 
  • En leksak 
  • Klicker/ verbal belöningssignal 
  • Gott godis alternativt en annan leksak av samma värde som den som plockas upp eller en med högre värde.