Julkalender 2016 - Lucka Sju

Lucka Sju

- Lyfta på en baktass 

Vad vore en julkalender utan en utmaning, i denna Luckan ger jag mig själv och mina hundar en uppgift som vi inte tidigare testat, att lyfta på en baktass.  

Likt förgående luckor som har handlat om backande så är detta en lucka som lyfter en svårt uppgift för hunden, att lära sig att lyfta en baktass. Ett tricks som bygger vidare mot ökad kroppskontroll, balans och koordination för vår hundar. 

Du behöver:

  • Gott godis
  • Klicker ( om du är en van klickertränare är det till fördel att använda klicker i denna övningen då tajmingen är till fördel för att komma framåt i övningen, ibland kan det vara minimala rörelser som du behöver fånga).
  • En kopp tålamod 

Förkunskaper: Om hunden är bekant med att backa samt att backa upp på föremål har den sedan tidigare tränat tasslyft. Dock kan hundarna lätt bjuda på ett tänk bakåt när övningen tränas in. I början uppmärksammar jag om hunden gör det och noterar att jag behöver vara extra vaksam när min belöningssignal ges, så de ej får för mycket backa bakåt tänk.