Julkalender 2016 - Lucka Sex

Lucka Sex

- Lära hunden backa upp på föremål 

Förkunskapen hunden behöver för att lära sig att backa upp på föremål är att kunna backa bakåt. De skall nu förstå att de har en bakdel som går att röra med. Svårigheten som läggs till när vi skall träna dem att backa upp på saker är att de nu skall lyfta på bakbenen. 

Att tänka på när du skall träna hunden att backa upp på föremål är vad du har för ras, en ras med längre ryggar eller annan fysik där det kan vara skadligt bör inte påfrestas för mycket. En stor vikt lägg på fronten i denna övning, vilket även tränas upp likaså muskler och leder av övningen i sig. Tänk på att hunden tränas fysiskt i tricket, ta det därför varsamt fram och utforma höjden på tricket utefter din hunds förutsättningar. 

Du behöver:

  • Soffkuddar eller liknande
  • Klicker / verbal belöningssignal
  • Gott godis