Julkalender 2016 - Lucka Tjugo

Lucka Tjugo 

- Kroppskontroll - Korsa framtassar 

Nytt tema och framförallt ny utmaning i alla fall för oss. Varken Asic eller Harry kan korsa sin framtassar, en utmaning där hunden behöver finmotorik/kroppskontroll och framförallt tänka detalj. Vår andra utmaning i denna övningen är att både Asic och Harry är extremt inkörda på att frys/liggmarkera föremål, vilket blir en utmaning då jag valt att använda mig av targets. I starten började Harry liggmarkera targeten och fick påminna honom en del om hur tasstarget fungerade. 

Hunden jobbar inte bara med kroppskontroll utan får tänka och jobba med huvudet en hel del. Hundar som har svårt att vara stilla behöver koncentrera sig något enormt, tänk därför på att köra korta pass samt att vara noga med grunderna/när du belönar. 

Du behöver:

  • En target av något slag som du kan klippa ner, jag har valt en papptallrik med en silvertejpsbit på, silvertejpen för att denna kan sedan vara själv utan papptallrik om så behövs.
  • Klicker/belöningsmarkör 
  • Godis 

( Detta är en övning som är bra att filma, här kan du se om du tajmar rätt och vad du faktiskt belönar att hunden göra).