Julkalender 2016 - Lucka Fem

Lucka Fem 

- Lära hunden att backa upp på föremål 

Många hundar har ofta inte en susning om att de har en bakdel. Som hundtränare har vi en förmåga att ofta fokusera på hundens front. Vi har lättare att lära ut tricks så som vacker tass, sitta fint, tasstarget med framtassarna osv. Vill vi komma längre med vår träning eller bygga en jämnare fördelning av hundens muskeluppbyggnad samt öka kroppskontrollen är medvetenheten om baktassarna för hunden en viktigt del att träna. 

Bakdelskontrollen och kroppskontrollen har vi fördel att lära våra hundar inom alla sporter, i ett fotgående vill vi att hunden skall ha kunskapen om att backa bakåt, i freestyle använder vi det som tricks. 

Innan vi kommer att gå in på hur vi tränar dem att backa upp på föremål kommer det först komma Lucka Fem ge dig en introduktion på hur du börjar att träna in backa. 

Du behöver:

  • En filt eller matta av något slag som hunden kan sätta sina baktassar på. Gärna dubbeltvikta så att det blir en vissa nivåskillnad på golvet och föremålet, detta för tydlighet. 
  • Gott godis, eventuellt leksak 
  • Klicker , verbal belöningsmarkör