Julkalender 2016 - Lucka Fjorton

Lucka Fjorton 

- Fyra saker du kan göra med en targetpinne 

Nummer två: Balansera 

Att lära hunden att balansera med framtassarna på ett föremål stärker inte bara upp deras kroppsmedvetenhet och balans, utan de jobbar även med muskler bak i ryggen och ben. Ett tricks som kan ses som en rolig träning för att ge hunden mer medvetenhet om sin kropp, eller varför inte en snygg transporttricks i ett Freestyle nummer. Beroende på vad du sedan använder för föremål som hunden skall balansera på blir den mer medveten av olika strukturer, ex hala/glatta strukturer kräver att hunden hittar balansen och vanan för att inte glida iväg etc. 

Trots att många hundar förstår uppgiften snabbt är det bra att gå varsamt fram, detta för att eliminera skador. När rörelse sätts in i trickset är det bra att ge hunden den tiden de behöver och att vi inte styr för snabbt.