Julkalander 2016 - Lucka Sjutton

Lucka Sjutton  

- Fyra saker du kan göra med en targetpinne 

Nummer fyra: Hoppa över 

Denna övningen är en grund inför att kunna lära hunden att hoppa över exempelvis, armar,ben etc. Den fungerar givetvis för att lära hunden att hoppa över vanliga hinder. Skillnaden jag upplever är när vi är med som redskapet och håller i pinnen kan hunden lätt fastna vid oss, eller ha mer fokus på oss än när vi tränar in att hunden skall hoppa över vanliga hinder. När vi vill lära hunden att hoppa över armar och ben om de kan hoppa över hinder blir det en helt ny övning, vi själva är redskapet de skall hoppa över. Genom att börja grunda med hjälp av pinnen är jag med i bilden av att hålla redskapet, Längre fram kan jag sedan ta redskapet till hjälp vid armar och ben för att succcessivt jobba bort det. 

Du behöver:

  • En pinne av något slag
  • Godis
  • En vägg 
  • En yogamatta kan vara bra som underlag om du är hemma och har ett halt golv