Decemberbloggen - Den viktiga vilan

Lucka nio 

 

Oavsett vilken hundträning man sysselsätter sig med så är det minst lika viktigt att tänka på att hunden får möjligheten till att vila. Ge den dagar till att "bara vara". Det är inte bara musklerna som får chansen till att vila upp sig om man kört ett hårt lydnadspass eller liknande utan de får även möjligheten till att bearbeta passen man tränat på. Möjligheten till att ta in det man tränat. Ju hårdare man tränar ju oftare brukar slarv förekomma och det kanske tom blir för mycket att mäkta med. Därför är vila en precis lika viktigt ingrediens för att komma framåt som träning. 
 

Att sova på saken är något som man kan uppleva att många hundar gör, ibland går det inte alls som man tänkt sig och man plockar bort momenten för en stund. När det är dags igen är det som om att hunden tränat i smyg utan ens vetskap. 

Att sova på saken är något som man kan uppleva att många hundar gör, ibland går det inte alls som man tänkt sig och man plockar bort momenten för en stund. När det är dags igen är det som om att hunden tränat i smyg utan ens vetskap.