Decemberbloggen - Att förändra en känsla

“Lucka Åtta”

 

Fokus är på huvudtarget/öra, att få en bra känsla ifrån Asic. Jag vill fånga honom då han är i rätt mood och tycker att det är en kul lek. Att han skapar en “kedja”. En kedja i den bemärkelsen att han kopplar ihop att tasstarget och huvudtraget genererar i en kul lek. Jag har aldrig några krav på att han skall vara med, det är hans val att delta. Jag är uppmärksam på hans signaler och ser jag att han tycker att det är extra jobbigt så kastar jag bort en belöning och gör nästa repetition lättare. Variation i vart min belöning kommer, ibland bara vid tasstarget, ibland vid huvudtarget osv. Testar av öronen då och då. Tänk även på att alltid hålla passen korta. Tips: Det är alltid på hundens villkor, vi arbetar aktivt med att hunden ska välja, tycka att det vi tränar på är helt kul och att det inte leder till något obehagligt. Om man skulle ha en hund som anser att dessa typer av övningar är påfrestande så låt aldrig dina egna känslor ta över. Träna inte då du känner att du har en “dålig” dag.