Decemberbloggen - Att förändra en känsla

“Lucka fyra”

 

Steget i att behålla stadgan på min target ligger jag kvar ganska länge i och övertränar i olika former. Något som jag tycker är viktigt är att kunna växla mellan aktivitet och passivitet även i denna träningen. I filmen kommer arbetar jag med en leksak för att få upp aktivitetsnivån, leksaken fungerar även som mitt omvända lockande. En förhöjd aktivitetsnivå kan bidra till lite mer stresspåslag och det är viktigt att tänka på att man läser av sin hund och kanske tom backar några steg eftersom övningen nu blir svårare. Jag märker snabbt att Asic fokus ligger i leksaken, så jag går tillbaka många steg för att stärka upp min target, allt för att lyckas.

Tips: För en hund som upplever att exempelvis veterinär besök är jobbiga kan denna övningen vara en stor fördel. Redan då de kliver över dörren ökar stressan och pulsen går upp.