Decemberbloggen - Förändring

Lucka 23 

Efter att ha bytt konceptet till att variera i vart belöningen kommer och med vad/hur belöningen levereras har det hänt otroligt mycket. I dagens lucka är vi igen i en ny miljö vilket till en början gör att det är lite svårare men snabbt växer vi in i vad uppgiften går ut på. En förändrar känsla visas ifrån Asics håll och han har mer fart tillbaka till targeten och i det vi ska göra, han väljer inte heller att backa undan när flaskan kommer fram. Denna varianten kommer vi fortsätta att jobba med, här kommer mycket fokus ligga innan vi går vidare till något annat. Jag väljer även att belöna med lek vid de tillfällen som är lite svårare eller att peppa till godisleken, ett sätt där hunden kan blåsa hur sig lite extra energie när de varit otroligt duktiga i att göra något som är svårt. 

 


Tips: Se hur din hund svarar på de olika belöningarna du erbjuder. För många kan en lek underlätta när de utfört något som är lite svårare för att få ur sig lite av den extra energien om något är svårt. Med leken bygger vi även in aktivitetsnivåerna igen, att kunna leka intensivt till att koncentrera sig.