Decemberbloggen - Jobba sig igenom svårigheten

Lucka 21 

I lucka 18 registrerade jag vad och när det blir för svårt, målet är att vi ska ta oss igenom svårigheten. Vänster öra är extra känsligt vilket inte är konstigt, då det är det örat som har strulat mest. Vi fortsätter att variera i hur och när det belönas och jag börjar även nu att variera mellan lek , lugnare belöningar samt att kasta iväg godbitarna. I klippet när Asic registrerar och visar att det blir lite jobbigt arbetar vi oss igenom det, jag fortsätter uppmuntra honom. Vi gör det lättare och jobbar oss igenom det som är svårt. 

 


Tips: Registrera och ta allting med en nypa salt. Uppmärksamma vad din hund berättar och ge den cred för att den tala om vad det var som blev svårt. Ha tålamod när det gäller att förändra den bild hunden en gång har haft/har. Att använda sig av tvinganden i detta läget kan istället skapa en motsatt effekt och känslan vi vill förändra samt våran relation kan bli infekterad.