Decemberbloggen - Att förändra en känsla

“ Lucka två”

Då var det dags för dagens lucka. Här fortsätter vi att jobba med tasstarget. Eftersom Asic har en god förkunskap och förståelse över vad han skall göra så försvårar jag ganska snabbt. Vi testar här att se hur bra han håller stadgan på targeten och jag lägger även på lite klämma och känna på honom över kroppen. Under hela proceduren är jag uppmärksam på om han står kvar på targeten med båda tassarna, släpper han en tass slutar det jag gör. Detta för att ge honom en tydlighet i vad uppgiften är. Jag är även uppmärksam på hans känsla, och här bjuder han på ett härligt svansviftande.

Som ni ser använder jag mig även om omvänt lockande just för att stärka upp honom i att han gör rätt.

 
Tips: Genom att kasta iväg belöningen så kan man ge hunden lite avstånd till det man precis har tränat på. Detta är perfekt i övningar då hunden tycker något är extra jobbigt , den själv kan välja att vara med i leken. Det skapar även en ny repetition och en liten paus ifrån det ni tränade på.