Decemberbloggen - Att tackla motgångar

Lucka Arton 

I all träning möts vi ibland av motgångar, i detta fall så vet jag ungefär vad man behöver lägga lite extra krut på. I vissa fall kan det även vara så att hunden har en dålig dag eller är trött så just motgångar är inget att lägga energi på utan uppmärksamma istället det man behöver lägga fokus på istället. Vi har kommit såpass långt att vi kan föra flaskan till örat, i videon ser ni vid ett tillfälle att Asic grymtar till lite och tar ett steg tillbaka, inget jag gör en stor grej av utan uppmuntrar honom och går tillbaka till att göra det lite lättare igen. För min egen del registrerar jag istället att han nu har börjat förstå vad hela poängen börjar gå ut på och belönar därför återigen upp att bara få fart till targeten och att föremålen får vara passivt. Mer variation och inte stirra sig blint på en sak, det ska fortsätta vara en kul lek och glädjen i "leken" är prio ett. 

Tips: När man märker att det blir svårt för hunden gå tillbaka i träningen, tänk på att det ska vara hundens val att vara med. Vi vill ha mer lyckanden än misslyckanden, att gå tillbaka och göra det lättare vinner vi på i längden. Hur lång tid träningen tar innan vi når målet är det bara hunden som kan avgöra. Att filma sin träning är även något som är oerhört nyttigt då man kan gå tillbaka och se saker som man själv inte kanske lägger märke till under passets gång.