Decemberbloggen - Hantering av andra

Lucka sjutton

Något som är viktigt är även att andra ska kunna pilla och hantera på min hund. Ibland kan man möta personer som hunden hälsar på som kanske beteer sig på vissa sätt och ju mer man kan stärka upp dessa situationer ju tryggare hund får man. Det är även en bra förkunskap då man går till veterinären som är närgången och pillar och tittar noga på hunden. Här släpper jag ganska många kriterier och i början gör det inget att hunden står och äter ur handen, vi vill skapa en mysig känsla. Det är fortfarande jag som styr och är noga med att läsa av och kolla av hur hunden reagerar. Fördel i denna övningen är även att bryta ner det i små steg, att ta några kliv tillbaka. På filmen gå vi ganska snabbt fram. 
 

Tips: Här kan det vara till fördel att börja inomhus i en trygg miljö, det kan även räcka med att en annan person som inte normalt sätt tränar hunden börjar testa av. Vi rör oss på olika sätt vilket för hunden blir en ny och annorlunda situation gentemot hur träningen brukar se ut. Att generalisera denna typen av träning gör att vi stärker upp hunden ännu mer.