Decemberbloggen- Att förändra en känsla

Lucka tio 

 

Föremålen har tidigare varit med i bilden, i denna luckan testar jag av vad som händer om jag börjar lägga in dem lite smått i träningen. Jag varvar alla steg som tidigare varit med, blir det för svårt så gör jag något lättare efteråt, är även uppmärksam på varje liten detalj i att det blir lite för svårt och då tar jag bort allting och gör det lite lättare (som när han väljer att dra bort huvudet då jag pillar i örat). Genom att flaskan blir aktiv blir Asic lite mer skeptisk. Därför sker även belöning när han visar intresse för flaskan och jag är noga med att kasta belöningen ifrån den. Nu har vi tränat denna proceduren en hel del tidigare vilket gör att jag vågar utmana det lite mer. 


Tips: Om du har en hund som verkligen inte gillar ett specifikt föremål som skall ingå i det ni tränar så plocka ut det föremålet. Låt det vara passivt i den övriga träningen och belöna upp det genom en godis lek, intresse för föremålet --> belöningssignal ---> kasta bort godis--->nytt intresse osv. Detta för lösa upp känslan i just det specifika föremålet.